torsdag 28. februar 2013

Vinter og Snø



 Jeg ser jo at det er vårens anmarsj som hersker i bloggland om dagen, men jeg slår nå et lite slag for vinteren jeg da. Misforstå meg rett altså, jeg gleder meg veldig til våren, men har en teori om at den siste resten av vinter blir litt mer til å holde ut om man prøver å sette pris på den. Og det er jo vakkert om dagen da.




onsdag 27. februar 2013

Skattekiste





På kjøkkenet har jeg en liten kosekrok, laget av en gammel kiste som fulgte med huset, et saueskinn og et par puter. Et perfekt å sitte på kalde morgener før vedovnen har rukket å varme opp resten av huset, med fin utsikt ut over hage og gårdsplass. Mens dagen våkner og solen kryper over åskanten sitter jeg og planlegger dagen mens jeg syr inn de siste trådene på et lenge ufullført prosjekt. 




 Hals og pulsvarmere strikket i deilig alpakka som jeg gleder meg til å ta i bruk. Selv om våren er på vei kan det absolutt være kaldt nok en stund enda. 

mandag 25. februar 2013

Jordgulv faktisk....

Et av prosjektene her i huset om dagen er å pusse opp et rom til lillegutt. Dette rommet har vært brukt som bod i minst 30 år og det var ikke rent lite skrot og årgangsmusebæsj som måtte ryddes vekk og vaskes ut. Som så mange andre prosjekter i Trallala-hjemmet har også dette begynt som må-bare-vaske-og-male-litt-så-blir-det-bra og endt som et litt større prosjekt. Gulvet var nemlig ikke mye å skryte av så før helgen rev mannen alt opp og kastet det ut vinduet. Og hva annet var vel under enn jord. Hele andre etasje i huset vårt er antakelig isolert med leirejord. Tenk på den jobben det må ha vært å bære alt dette opp... Vel vel, mannen bretter opp ermene og gyver løs på oppgaven med friskt mot, mens jeg legger planer for interiøret. Det skal nok bli fint, men lillegutt blir nok sovende på vårt rom en stund til :)


søndag 24. februar 2013

Morgenkos


 

Ingenting er som å våkne, innse at det er på tide å komme seg opp av senga og møte smilet til verdens blideste lillegutt som er veldig klar for å stå opp. 

Deretter blir det ofte ganske hektisk en stund mens både små og store får seg mat og klær, men så når det er på tide med dagens første dupp på familiens yngste setter jeg meg ofte ned med en kopp med noe godt i, noe godt å spise, strikketøy, en bok eller kanskje litt blogglesning. En liten hvilestund på morgenen må til før jeg er klar for dagen. 


Og med dette deltar jeg i NIBs utfording "Ditt fineste morgenøyeblikk". Andre tips til hvordan man starter dagen best mulig finner du her

lørdag 23. februar 2013

Nye hyller til barnerommet



Endelig har jeg fått hengt opp hyller over senga til snuppa. Dette er helt enkle trekasser kjøpt fra Creative Company, pyntet med fint papir. Jungeldyrene flyttet rett inn og holder litografien til Nina Due med selskap.  


fredag 22. februar 2013

Spurver og sånt



Til tross for at det har vært under 10 minus her de siste morgenene kjenner jeg at vårfølelsen kommer snikende, kanskje på tide å la yndlingsspurven få selskap av noe annet enn julepynt :) helgen her går nok med til vedhogst for mannen og rydding for meg. Her hersker det totale kaos etter en uke med fokus på alt annet enn husarbeid. God helg :)


onsdag 20. februar 2013

Tunika av restegarn

Jeg er i gang med et nytt kvitte-seg-med-restegarn-prosjekt og denne gangen skal det bli en tunika. Oppskriften er fra boka "Strikk og Hekle med restegarn", fin bok med masse gode tips til hvordan man kan kvitte seg med alt dette garnet som hoper seg opp.





fredag 15. februar 2013

Glimt fra oss



Her er noen glimt fra det Trallalaske hjem *smil*. Spurven over fikk jeg til jul av mannen og er en av favorittene her om dagen. Har ikke klart å rydde bort grantreene fra Kähler siden jeg synes de passer så fint sammen, men de er vel egentlig ment som julepynt. 


Ovnen vi har på kjøkkenet er et ordentlig klenodium og varmer veldig godt. Tallerkenhylla er arvegods fra mine besteforeldrene, tallerkenene med motiv fra Iittala har jeg laget selv. 


Hobbyhjørnet mitt står i glassverandaen i 2. etasje, men blir dessverre ikke brukt så mye. Antakelig har det husets beste utsikt, men med to små i hus blir det ikke så mye tid til sånt om dagen. 


Huff, ganske skummelt å legge ut bilder på bloggen, hvem som helst kan jo se dette :) Jeg får begynne i det små og se om jeg tør å utvide litt etterhvert. 

torsdag 14. februar 2013

Winter Wonderland

Først og fremst: Velkommen til min blogg. Veldig hyggelig at du stakk innom og jeg håper du finner noe du liker her. Jeg kommer nok aldri til å vinne noen premie for mest aktive, kreative eller flotteste blogg, men håper at dette kan gi meg litt utløp for en del innestengt kreativitet.



Jeg som skriver dette er en tobarnsmor på 32, for tiden hjemme i permisjon med familiens nyeste tilskudd på stammen. Vi bor i et 100 år gammelt hus på landet en snau time fra Oslo. Mannen min driver som kornbonde på fritida, selv har jeg et par fjordhester som jeg strengt tatt ikke har tid til. Med en liten baby i huset er det ikke mye fritid å snakke om, men hvis to og firbente har fått sitt liker jeg å koble av med små eller store prosjekter og elsker å lage ting selv.